Nieuws

Besparen door milieuvriendelijk denken.

snelders-consulting-nbapril18-img10

Heeft u een eigen bedrijfspand? Dan kan het geen kwaad om eens wat langer stil te staan bij de besparingen die u kunt realiseren. We hebben een aantal bespaarsuggesties voor u op een rijtje gezet.

 

Wat LED je?

Wat LED je? Het is de titel van een reclamefilmpje op tv. Van een leverancier van LED licht. Met de bedoeling om u te verleiden tot het aanschaffen van LED lampen. Nou, dat is geen verkeerd advies. Want waarschijnlijk realiseert u zich niet dat verlichting verantwoordelijk is voor ruim 20% van alle energieverbruik in een bedrijfpand. Wat u ook kunt doen? Bewegingsmelders installeren. Zodat het licht alleen aan is, wanneer dat ook echt nodig is.

 

Zonnepanelen?

Waarom zou u niet uw eigen energie opwekken? Vooral nu er nieuwe discussies losbarsten over de duurzaamheid van ons Nederlandse gas. Als uw pand beschikt over een goed gelegen dak, kan het aantrekkelijk zijn om zonnepanelen te installeren. Kies wel voor een onafhankelijke partij om de kosten en opbrengsten door te rekenen.

 

Klimaatbeheersing?

We zijn vandaag de dag natuurlijk gezegend met technische oplossingen om ons binnenklimaat goed te regelen. Toch zijn er behoorlijke kosten gemoeid met de verwarming en koeling. Opvallend daarbij is dat moderne apparaten vele malen energiezuiniger zijn dan oude apparaten. Het is dan ook aan te raden om zo nu en dan eens een rekensom te maken over de kosten en baten wanneer u oude apparaten vervangt.

 

Nieuwe energieleverancier?

Consumenten krijgen een veelgehoord advies om zo nu en dan eens over te stappen van energieleverancier. Waarom zou dit geen tip zijn voor u als ondernemer. Het kan natuurlijk zijn dat u inkoopt via een collectief, maar als dat niet het geval is dan kan het slim zijn om een vergelijk te doen.

Terug

Heeft u een vraag? Daag ons uit!