Nieuws

Lage rente? Behalve als…

snelders-nb-sept18-img10

Door de lage hypotheekrente en de historisch lage rente op spaargeld, zou je misschien vergeten dat er soms toch stevige rentes gevraagd worden. Rentetarieven van boven 8% zijn geen uitzondering. We noemen er enkele.

Rente op rood staan
Rood staan is ook een vorm van geld lenen. En een heel dure. Rentetarieven kunnen zo maar oplopen tot ver boven 8%. Zeker wanneer u zonder toestemming van de bank rood staat, kan de rente oplopen tot wel 14%. Aangezien dit rentes zijn op jaarbasis, is enkele dagen roodstand niet heel erg pijnlijk. Toch is het opletten en kunt u bij een regelmatige roodstand misschien beter overwegen een andere kredietvorm overeen te komen met uw bank.

Creditcard rente
Het betalen via creditkaart wordt meer en meer algemeen gebruik. Zeker ook door de enorme toename van online winkelen. Toch is het oppassen geblazen. Creditcard maatschappijen vragen al snel tot zo’n 14% rente op geldbedragen die niet binnen de gebruikelijke betalingstermijn worden voldaan.

Belastingrente
Ook de Nederlandse overheid is niet flauw om een stevige rente te rekenen wanneer ze geld van u tegoed hebben. De belastingdienst berekent namelijk een aanzienlijke rente als u te laat bent met een aangifte voor uw BV of NV. Er wordt 8% rente in rekening gebracht, berekend vanaf 6 maanden nadat het belastingjaar is verlopen, waarop u aangifte had moeten doen.

Dus, een lage rente? Het blijft opletten.

Heeft u vragen over een optimale krediet- en financieringspositie van uw bedrijf? Praat er eens over met Con Snelders.
info@sneldersconsulting.nl

Terug

Heeft u een vraag? Daag ons uit!