Nieuws

Hogere winsten, hogere schulden.

snelders-consulting-nbdec18-img11

Dat het goed gaat met de economie blijkt uit de winstgevendheid van bedrijven. De beursgenoteerde bedrijven hebben afgelopen jaar hun grootste winsten ooit gerealiseerd. Toch is het niet alleen maar goed nieuws. Want de schuldenberg lijkt niet afgenomen te zijn ondanks de hoge verdiensten. Oke, enige nuancering is op zijn plaats omdat vooral landen als China en de Latijns-Amerikaanse landen daaraan een flinke bijdrage hebben geleverd. Niettemin is het schuldenniveau ongekend hoog. Ten tijde van de kredietcrisis was de totale schuld van huishoudens, bedrijven en overheden 2,7 keer zoveel als het totale bruto binnenlands product (dat wat we met elkaar verdienen).

 

Op dit moment is de totale schuld 3,2 keer zoveel als het bruto nationale product. Economen maken zich dan ook terecht druk om de gevolgen wanneer de rente zou gaan stijgen. Want door de lage rentes lijkt niemand zich echt druk te maken om de hoge schuldenberg.

 

Ziet u er een aanleiding in om eens na te denken over de financieringspositie van uw bedrijf? Praat er eens over met Con Snelders. info@sneldersconsulting.nl

Terug

Heeft u een vraag? Daag ons uit!