Nieuws

Qredits, alternatief krediet voor starters.

news_img2

Een bank is van oudsher dé plek waar je als ondernemer terecht kunt voor een krediet. Echter, sinds de crisis is er wel wat veranderd. De open armen van weleer zijn angstig gesloten wanneer je bij een bank komt voor een nieuw krediet. Natuurlijk, er worden nog steeds kredieten verstrekt, maar gemakkelijk is het bepaald niet.

Maar wat doe je als ondernemer en je toch echt een startfinanciering nodig hebt? Allereerst probeer je het natuurlijk bij de bank. Nee heb je, ja kun je krijgen. En, je bent er tenslotte ook echt van overtuigd dat je in staat bent om als ondernemer geld te gaan verdienen. Heeft de bank zijn twijfels en oordelen ze negatief, dan kun je nog eens goed nadenken of je ondernemersplan niet gebaseerd is op teveel hoop en te weinig realiteit. Ben je nog steeds overtuigd? Dan is er een alternatief. Het heet Qredits.

Qredits is een initiatief van het ministerie van Economische Zaken en krijgt haar geld op haar beurt van de grote banken. Het is haar doel om microkredieten - tot bedragen van 50.000 euro - te verstrekken aan ondernemers die niet bij een bank terecht kunnen. Overigens verruimt Qredits haar kredietruimte vanaf 1 november 2013 tot een bedrag van 150.000 euro.

Vanzelfsprekend zijn er wel enkele voorwaarden verbonden aan het lenen bij Qredits. Essentieel om te weten is dat u een aanzienlijke rentepercentage betaalt van 9,75%. En valt u onder een verhoogd risico, dan betaalt u nog eens 1% extra.

De eisen?
U bent een startende of bestaande ondernemer en heeft minder dan 5 werknemers.
- Uw bedrijf richt zich op Nederland en u heeft een ondernemingsplan. 
- Uw bedrijf is gezond en biedt perspectief op voortzetting. 
- Uw bedrijf heeft geen negatief eigen vermogen en lijdt geen verlies op investering. Elke ondernemer wordt getoetst of gegevens voorkomen bij het Bureau Kredietregistratie (BKR). Dus, heel gemakkelijk is het niet. Maar dat is een onderneming starten evenmin. Gelukkig beschikt de echte ondernemer over een flinke portie doorzettingsvermogen.

Terug

Heeft u een vraag? Daag ons uit!