Nieuws

Veel onzekerheid over pensioen.

news_img1_detail

Ondernemers die hun pensioenleeftijd zien naderen, blijken vol twijfel te zitten over hun financiële positie. “Heb ik wel genoeg geld gespaard voor mijn oude dag?” is de veelgehoorde vraag.


Een krappe meerderheid van de ondernemers die binnen 5 jaar de pensioengerechtigde leeftijd bereiken denkt genoeg gespaard te hebben om hun levensstijl te kunnen vasthouden. Daartegenover staat een groep van ruim 10% die aangeeft te moeten blijven doorwerken. Er is ook nog een groep van ruim 15% die hun pensioen afhankelijk hebben gemaakt van de verkoop van hun bedrijf.


  Meest gehoorde pensioenvoorzieningen zijn nog altijd lijfrentepolissen, spaargeld en fiscale oudedagsreserves. Een kleiner deel heeft hun pensioenvoorziening zelf ter hand genomen door te beleggen. Algemeen geldt dat die ondernemers, die op tijd zijn gestart met een pensioenvoorziening, minder twijfels hebben.


  Hoe is het met uw pensioenvoorziening gesteld? Snelders Consulting is graag bereid om uw pensioenvoorziening te inventariseren en desgewenst adviezen te geven hoe u zich optimaal kunt voorbereiden voor uw pensioen.


  Bel of mail ons voor een vrijblijvende afspraak.


Terug

Heeft u een vraag? Daag ons uit!