Nieuws

Bewaak je cashflow!

snelders_consulting_cashflow

Als ondernemer ben je druk. Maar niet altijd met de financiële zaken. Toch best belangrijk. Zeker wanneer je extra op je liquiditeit dient te letten. Daarom is het goed om de onderstaande tips ter harte te nemen.

Want? Cash is King!

 

1) Stuur je factuur op tijd.
Hoe eenvoudig het ook lijkt, veel ondernemers wachten langer dan nodig met het versturen van facturen. Wacht dan ook niet om na afronding van je levering of opdracht een factuur te sturen. Vaak moet je immers ook nog enige tijd wachten op betaling door de klant.

 

2) Inzicht in je openstaande facturen.
Weet welke facturen nog openstaan. En vooral welke facturen de betalingstermijn hebben overschreden. Want, als je niets weet, dan kun je ook geen actie ondernemen.

 

3) Onderneem actie bij te late betalingen.
Weten dat je klant te laat betaalt is één. Maar er vervolgens geen actie op ondernemen, dat is niet zo handig. Ben duidelijk naar je klant in kwestie en maak een heldere afspraak. Wanneer klanten zien dat er niet te ‘marchanderen’ valt, zullen ze eerder voldoen aan hun betalingsverplichting.

 

4) Maak afspraken wanneer je klant in gebreke blijft.
Wanneer je klant niet aan zijn betalingsverplichting voldoet, attendeer je hem daar zo snel mogelijk op (dus geen dagen laten liggen). Blijkt hij alsnog niet te betalen? Neem dan maatregelen. Stuur brieven, bel op en spreek af wanneer de klant wel betaalt. Telkens wanneer afgeweken wordt van afspraken neem je contact op met de klant (gewoon doen, het is immers jouw geld). Gaat het nog steeds niet goed. Neem dan contact op met een incassobureau of een gespecialiseerd advocatenkantoor.

 

Als u wilt, kunnen wij u ondersteunen bij het inzicht in uw debiteuren. Wilt u er meer van weten. Stuur even een mail aan info@sneldersconsulting.nl of bel 0497-385333.

Terug

Heeft u een vraag? Daag ons uit!