Nieuws

Te koop. Goedlopend bedrijf!

snelders_nieuws_november_0

Volgens enkele onderzoeken blijkt dat komende jaren een groot aantal bedrijven van eigenaar zal verwisselen. De verwachting is zelfs dat jaarlijks ruim 4000 bedrijven verkocht zullen worden. De belangrijkste reden voor deze verkoopgolf? Vergrijzing!

 

Vele ondernemers hebben inmiddels de pensioengerechtigde leeftijd bereikt en hebben door de crisis, al langer dan gewenst, gewacht op een geschikt moment om hun bedrijf te koop te zetten. Kennelijk is een overdracht naar de volgende generatie niet meer zo vanzelfsprekend. De wetenschap dat het hebben van een eigen bedrijf niet vanzelf een succes is, speelt daarbij wellicht een rol. Het toegenomen aanbod aan bedrijven heeft – samen met de beperkte financieringsmogelijkheden – een significant effect op de koopprijs.

 

Opbrengsten van 8 tot 12 keer de jaarwinst zijn echt voorbij. De nieuwe werkelijkheid gaat uit van gemiddeld 5 keer de jaarwinst.

 

Vraag? Heeft u zelf wel eens overwogen om uw bedrijf te verkopen? Of om een bedrijf  over te nemen? Neem dan contact op met Con Snelders of Robert Bottram voor een advies op maat.

Terug

Heeft u een vraag? Daag ons uit!