Nieuws

Wordt 2015 het jaar van verandering? Een bedrijfsovername of bedrijfsverkoop? Het succes zit in de voorbereiding.

snelders_consulting_jan1

Jaarlijks sluiten maar liefst 20.000 bedrijven hun deuren. De reden? Ze hebben geen geschikte ‘koper’ gevonden. Meestal is dat te wijten aan een slechte voorbereiding. Maar liefst 10.000 ondernemers starten jaarlijks onvoorbereid aan de verkoop van hun onderneming. Dus wanneer u verkoop- en of aankoopplannen heeft, bereid u dan goed voor.

 

Stap 1. Waarom?

Voordat u besluit om een bedrijf te willen overnemen, of om uw bedrijf te willen verkopen, is het goed te achterhalen wat uw werkelijke beweegreden is. Een besluit als dit is immers ingrijpend en heeft vaak verregaande gevolgen. Praten met anderen over uw voorgenomen plannen is daarom goed. Bij voorkeur natuurlijk met mensen die u vertrouwt en die vooral ook verstand hebben van dergelijke trajecten.

 

Stap 2. Inventariseer de markt

Als u uw bedrijf wilt verkopen. Denk dan goed na aan wie. Een concurrent kan namelijk een heel ander belang hebben dan iemand die begint als ondernemer. U kunt er ook achter komen dat een samenwerking uiteindelijk wellicht ook tot een verkoop kan leiden. Bepaal ook welke rol u zelf wilt blijven spelen.

 

Stap 3. Breng uw zaken op orde

Iemand die uw bedrijf koopt wil graag van alles weten. En dat is ook terecht. Zorg er dan ook voor dat u alle cijfers kunt laten zien. Ook lopende contracten en afspraken zijn van belang. Waar zitten de pijnpunten en valkuilen. Wees daarop voorbereid.

 

Naast bovenstaande ‘vragen’ komen nog tal van andere vragen op uw pad. Het is dan ook heel verstandig om eens een afspraak te maken met Con Snelders of Robert Bottram.

Terug

Heeft u een vraag? Daag ons uit!