Nieuws

Wat doet u met de salarisadministratie? Uitbesteden of niet?

snelders_consulting_nd_0916_4_sm

Het uitbesteden van de salarisadministratie is voor vele ondernemers een uitgemaakte zaak. Toch zijn er ook nog steeds ondernemers die het in eigen hand houden. Misschien dat de volgende argumenten overtuigend genoeg zijn om alsnog te kiezen voor uitbesteden.

 

U heeft veel kennis nodig.

Een goed uitgevoerde salarisadministratie vraagt om specialistische kennis. Hoe verwerkt u de kosten van uw auto? Wat doet u met telefoonkosten? Wat is wel of niet opgenomen in de werkkostenregeling? Weet u het?

 

Kosten en tijd.

Hoewel iedereen wel begrijpt dat het verwerken van de salarisadministratie tijd vraagt, staat daar een kostenvoordeel tegenover. Tenminste, dat is de gedachte. Maar ook uw tijd is kostbaar en wellicht verdient u meer door uw tijd en focus op zaken te richten die meer inkomen garanderen.

 

Continu veranderingen.

De wet- en regelgeving verandert doorlopend. Afgelopen jaar zijn er bijvoorbeeld aanzienlijke veranderingen doorgevoerd in de Wet Werk en Zekerheid, de Wet Werken na AOW en de Werkkostenregeling. Los van veranderingen binnen de cao’s.

 

Een boete ligt snel op de loer.

Wanneer u door een foutieve berekening verkeerde afdrachten of heffingen uitvoert, kan een boete het gevolg zijn.

 

Al met al is het misschien toch te overwegen om uw salarisadministratie in handen te geven van een vertrouwde specialist.  Wilt u er meer over weten? Praat er eens over met Paula Bottram. Maak een afspraak via info@sneldersconsulting.nl

Terug

Heeft u een vraag? Daag ons uit!