Nieuws

Bedrijf verkopen? Start er op tijd mee!

sneldersconsulting_nbmrt17_img4

Regeren is vooruitzien. Een spreekwoord dat klopt als een bus. Ook voor ondernemers. Vooral als u een ondernemer bent die zo af en toe eens nadenkt over de verkoop van uw bedrijf. Want als er één ding is dat we in de praktijk tegenkomen, dan is het wel de constatering dat de meeste ondernemers te laat starten met de voorbereidingen voor verkoop. Het meest succes wordt bereikt wanneer u zo’n drie jaar van tevoren start met de verkoopvoorbereidingen. De belangrijkste redenen daarvoor zijn:

Optimalisatie van winstgevenheid
Bij de verkoop van uw bedrijf wilt u het liefst een zo hoog mogelijke opbrengst (overnames van ouder op kind uitgezonderd). U heeft tijd nodig om de winst van uw onderneming te optimaliseren.

Uw koper wil een onderneming kopen, geen ondernemer.
Hoe meer u als ondernemer verweven bent met uw bedrijf, hoe moeilijker de verkoopbaarheid. Dus begin op tijd om uw taken over te dragen op uw medewerkers.

U kunt maar beter op tijd ‘wennen’ aan het idee.
Een bedrijf verkopen is niet zomaar iets. Vooral niet wanneer u het bedrijf zelf heeft opgezet. In veel gevallen loopt een bedrijfsovername op niets uit omdat emoties te hoog oplopen. De praktijk leert dan ook dat u maar beter op tijd kunt starten met voorbereidingen om emoties beter de baas te zijn.

Bent u van plan om uw bedrijf te verkopen. Maak eens een vrijblijvende afspraak met Con Snelders of Robert Bottram. info@sneldersconsulting.nl

Terug

Heeft u een vraag? Daag ons uit!